• Gratis retourneren
 • Betaal met Bancontact
 • De nieuwste trends

Materialen

Katoen

Katoen

Zacht als watten voelen de witte katoenbollen van de katoenplant aan. Na de verwerking blijven alle natuurlijke eigenschappen, van ademend tot temperatuurregulerend behouden. Alle katoenen kledingstukken nemen gemakkelijk vocht op en zijn bovendien onderhoudsvriendelijk en slijtvast.

Pima-Katoen: de koningin onder de katoensoorten, is een bijzonder gladde en hoogwaardige katoensoort. De warme temperaturen en de vochtigheidsgraad van het klimaat rond de evenaar vormen de ideale omstandigheden voor de planten om te groeien.

Het resultaat is een ongelofelijk zachte katoensoort met een zijdeachtige glans. De glans en de witschakering zorgen ervoor dat de katoen in bijzonder heldere kleuren geverfd kan worden.

Onderhoudstip

U bespaart strijktijd wanneer u uw kleding in de wasdroger strijkdroog maakt en vervolgens op kledinghaakjes verder laat drogen.

Dons

Dons

Dons beschermt perfect tegen kou. Het woord 'dons' komt oorspronkelijk uit IJsland, waar de donsveertjes van de eidereend 'dunn' genoemd worden. De donsveertjes liggen onder de dekveren en hebben kleine luchtzakjes tussen de straalvormig rond de schacht liggende baardjes. Dankzij deze driedimensionale structuur wordt warmte effectief opgeslagen.

Eco-Dons: Naar het voorbeeld van de natuur: omdat het de luchtzakjes zijn die warmte-isolerend werken, worden tegenwoordig ook microvezels gebruikt in plaats van dons. Dankzij nieuwe technieken ontstaan voordelige producten, die in de wasmachine gewassen kunnen worden.

Onderhoudstip

Om de baardjes van de veren los en luchtig te houden, moet dons chemisch gereinigd worden. Tussendoor kan het dons, samen met een paar tennisballen maar zonder toevoeging van water, in de wasmachine opgeschud worden.

Kasjmier

Kasjmier

Kasjmier is heerlijk om te dragen en voelt bijzonder prettig aan. Geen enkel garen is zachter, gladder en lichter dan kasjmier. In vergelijking tot een haar, is de kasjmiervezel ongeveer dubbel zo dun.

Op het gebied van het voormalige vorstenstaatje kasjmier leeft sinds duizenden jaren de kleine kasjmiergeit. Op de hellingen van het Himalayagebergte trotseert zij in de winter temperaturen van soms wel - 40° C. Dit lukt haar dankzij een heerlijk warme ondervacht. In deze ondervacht bevinden zich luchtzakjes als isolatie tegen de kou

Per geitje kan in een jaar tijd ongeveer 150 - 200 gram gewonnen worden. Voor één pullover wordt het zorgvuldig uitgeplukte of uitgekamde haar van vier geitjes gebruikt

Onderhoudstip

Gewoon 's nachts luchten is al voldoende om een kledingstuk op te frissen en weer glad te maken. Voorzichtig met de hand wassen met shampoo of een wolwasmiddel helpt tegen vlekken.

Leer

Leer

Echt leer is een uniek materiaal. Het is van nature ademend, isolerend en waterafstotend. Het is soepel en voelt zacht aan. Kledingstukken van dit natuurproduct zien er nooit precies hetzelfde uit. Kleurafwijkingen en nuances zijn kenmerkend voor de echtheid.

Nappaleer: Deze gladde leersoort wordt mineraal gelooid. Vervolgens wordt het met anniline gekleurd. Dit garandeert een diepe, intense kleuring. Tot slot wordt het leer gepolijst waardoor het een mooie glans krijgt.

Suède: Suède voelt fluweelachtig zacht aan. In vergelijking met nappaleer is suède lichter en en gevoeliger voor vuil.

Onderhoudstip

Impregneer het product voordat u het voor het eerst gaat dragen met een in de handel verkrijgbare leerspray om het tegen vocht en vuil te beschermen.

Leinen

Linnen

Linum usitatissimum is de Latijnse benaming voor 'Echt linnen'. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Uit de bastvezels van het linnen wordt al vele duizenden jaren garen gesponnen dat wordt gebruikt voor kleding en bedlinnen.

De eigenschappen van linnen spreken voor zich: het is vuilafstotend, sterk en slijtvast, antibacterieel, pluist niet, kan tegen hitte en is vrijwel antistatisch.

Tegenwoordig wordt linnen vooral in de zomer graag gedragen, omdat het koel aanvoelt. U herkent dit natuurmateriaal aan de stevigheid en de karakteristieke kreukels.

Onderhoudstip

De schoonheid van linnen blijft behouden wanneer het met de hand of met een fijnwasprogramma in de machine gewassen wordt. Maak liever geen gebruik van de wasdroger maar strijk het linnen in halfdroge toestand.

Zijde

Zijde

Het dragen van pure zijde is pure verwennerij voor de huid. Geen enkel materiaal is zo licht, fijn en zacht.

Voor het maken van één zijdedraad, worden draden van 3 tot 8 kokons van de zijderups gelijktijdig afgewikkeld. Elke draad is minimaal 1000 meter lang.

Met een kledingstuk van zijde, hebt u een stukje luxe in handen, dat vroeger alleen voor koningen en keizers was weggelegd. Op geen enkel materiaal komen kleuren zo mooi tot hun recht.

Onderhoudstip

Voeg tijdens de handwas een eetlepel azijn aan het water toe om de helderheid van de kleuren te behouden. Droog de zijde na het wassen niet in de droger en niet in het directe zonlicht.

Wol

Wol

Mensen gebruiken de vacht van schapen, alpaca's, kamelen en geiten voor het winnen van wol. Hoe kouder het gebied waarin de dieren leven, hoe meer warmte de wol kan opslaan. Wol is ademend, vuilafstotend, vochtregulerend, geurneutraal, kleurbestendig en kreukarm.

Merinoswol: Het merinosschaap heeft de zachtste vacht. De wol van het merinosschaap kriebelt van nature niet. Dit komt door de fijne, elastische en boogvormig gestructureerde wolvezels.

Gevolde materialien: Om wollen stoffen dichter te maken, worden ze na het kleuren vochtig gemaakt en sterk verwarmd. Zowel de slijtvastheid als het waterafstotende vermogen worden door deze vervilting versterkt.

Onderhoudstip

Voor het verwijderen van vlekken kunt u de artikelen het best met de hand wassen met een wolwasmiddel. Hang gedragen kledingstukken uit om ze kreukvrij te maken.

» Terug naar het overzicht


waiting...

Aanmelding nieuwsbrief

Aanmelding nieuwsbrief

 • de nieuwste trends
 • exclusieve kortingsacties
 • leuke aanbiedingen
 • stylingtips van onze mode-experts

Aanmelding nieuwsbrief

* Verplicht veld
Contact
070 - 24 63 46(€ 0,15/min) van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.
Veilig Betalen
 • Overschrij- vingsformulier
 • Maandtermijn- en met krediet
 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • Bancontact
 • Nu betalen
Onze Pluspunten
 • MONA Garantie
Veilig Bestellen
 • Be Commerce
 • ECommerce Europe
 • ForusP Secure
Onze Partners
 • BPost
De btw is bij de vermelde prijzen inbegrepen. Verzendkosten € 5,99 per bestelling